>

Αγιασμός του σχολικού έτους 2020-2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη του νέου διδακτικού έτους θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020.

  • - Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν από τις 10:00?10:15 το πρωί από τις εισόδους του σχολείου μας ως ακολούθως: οι μαθητές/τριες των Γ΄ και Ε΄ τάξεων από την είσοδο δίπλα στο γυμνάσιο και των Β΄, Δ΄ και ΣΤ΄ από την είσοδο δίπλα στο νηπιαγωγείο. Τα παιδιά θα έρθουν στο σχολείο με τις τσάντες τους, φορώντας προστατευτικές μάσκες και τηρώντας τις δέουσες αποστάσεις μεταξύ τους. Θα ανέβουν κατευθείαν στις τάξεις τους όπου θα γνωριστούν με τους δασκάλους τους και θα παραλάβουν τα βιβλία τους. Οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών θα παραμείνουν εκτός του χώρου του σχολείου. Στις 10:30 ακριβώς θα πραγματοποιηθεί η τελετή του αγιασμού στον αύλειο χώρο του σχολείου, παρουσία εκπροσώπων εκπαιδευτικών και μαθητών. Ο ιερέας μετά το πέρας του αγιασμού θα κατευθυνθεί προς τις αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου για να αγιάσει τους μαθητές.
  • - Οι μαθητές/τριες της Α΄τάξης, συνοδευόμενοι από έναν γονέα- κηδεμόνα, θα έρθουν στο Σχολείο στις 9.30. Σας υπενθυμίζουμε πως, για την είσοδο στον αύλειο χώρο του Σχολείου, η χρήση μάσκας και από τους γονείς είναι υποχρεωτική. Η συγκέντρωση γονέων-κηδεμόνων, μαθητών και εκπαιδευτικών θα γίνει στο προαύλιο και συγκεκριμένα στις κερκίδες, όπου θα καθίσουν όλοι, τηρώντας τις αποστάσεις. Αφού γίνει ο χωρισμός των παιδιών στα δύο τμήματα, τα παιδιά, συνοδευόμενα από εκπαιδευτικούς θα περάσουν στις τάξεις τους και θα παραλάβουν τα βιβλία τους, για να μπορέσουν οι Δασκάλες της Α΄ Τάξης να γνωριστούν και να συνομιλήσουν με τους γονείς-κηδεμόνες. Μετά τη σύντομη ενημέρωση, οι γονείς θα αποχωρήσουν και θα περιμένουν να παραλάβουν τα παιδιά έξω από την κεντρική καγκελόπορτα, όταν ολοκληρωθεί ο αγιασμός. Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη για να γίνει το ξεκίνημα των παιδιών της Α? τάξης όσο πιο εύκολο γίνεται, δεδομένων των δύσκολων και πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι.

Εκτιμώμενη ώρα αποχώρησης όλων των τάξεων: 11.00- 11.15 π.μ.

Ο Διευθυντής

Καλαβρός Βασίλης

Αναζήτηση

Είσοδος στην e-me

Παλαιότερα άρθρα