>

ΝΕΟ: Ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς,

Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά και να ξαναβρεθούμε με τους μαθητές μας σύντομα! Είναι δύσκολες και πρωτόγνωρες οι καταστάσεις που βιώνουμε. Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι προσπαθούμε, στο μέτρο του δυνατού και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, να οργανώσουμε την εξ αποστάσεως επικοινωνία με τους μαθητές μας. Στην ουσία δεν πρόκειται για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αφού δε θα γίνεται διδασκαλία, αλλά εμπέδωση όσων έχουμε διδάξει, ώστε να μην χάσουν την επαφή τα παιδιά με όσα έχουν μάθει μέχρι τώρα, και δραστηριότητες που θα βοηθήσουν να περάσουν εποικοδομητικά το χρόνο τους στο σπίτι.

Στα πλαίσια των πρόσφατων οδηγιών που έχουμε για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την οποία πρώτη φορά κι εμείς θα δοκιμάσουμε, σας καλούμε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

1. Για να έχει τη δυνατότητα το παιδί σας να συμμετέχει στις ψηφιακές τάξεις, πρέπει να εγγραφεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Η δημιουργία λογαριασμού στο ΠΣΔ γίνεται με ευθύνη του κηδεμόνα και απαιτεί ένα δικό του έγκυρο τηλέφωνο και email. Για την εγγραφή θα χρειαστείτε τα στοιχεία του μαθητή, όπως ακριβώς αναγράφονται στον έλεγχο προόδου του. Η εγγραφή γίνεται πατώντας εδώ, όπου θα βρείτε, επίσης, τους όρους χρήσης και τον κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αναλυτικές οδηγίες για την εγγραφή μπορείτε να βρείτε εδώ.

2. Μετά τη δημιουργία λογαριασμού, θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνετε μία φορά είσοδο στην Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me με τα στοιχεία του λογαριασμού που δημιουργήσατε. Εάν δεν πραγματοποιήσετε μία φορά σύνδεση, δεν θα μπορούν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου να σας προσκαλέσουν στις ψηφιακές τους τάξεις.

3. Από τη στιγμή που δημιουργήσατε το λογαριασμό σας και συνδεθήκατε στην πλατφόρμα e-me, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να σας στείλουν πρόσκληση για να συμμετέχετε στην ψηφιακή τους τάξη (πιθανότατα την επόμενη ημέρα της εγγραφής σας). Περιμένετε τη δική τους πρόσκληση για συμμετοχή σε μία "κυψέλη". Η κυψέλη είναι ο βασικός χώρος συνεργασίας στην e-me και αντιστοιχεί εικονικά σε μία τάξη.

4. Ελέγχετε τις ειδοποιήσεις σας στην e-me (εικονίδιο καμπανάκι) για να δείτε εάν έχετε λάβει πρόσκληση συμμετοχής σε κάποια κυψέλη. Κάντε Αποδοχή για να είστε πλέον μέλος της τάξης και να συμμετέχετε στις δραστηριότητες. Θα χρειαστεί ίσως να αποδεχτείτε προσκλήσεις από διαφορετικούς εκπαιδευτικούς για διάφορα μαθήματα.

Καθώς το ΠΣΔ και η e-me ενδέχεται να παρουσιάζουν καθυστερήσεις λόγω αυξημένου φόρτου, εάν αντιμετωπίζετε αδυναμία σύνδεσης, ξαναδοκιμάστε αργότερα.

Εδώ θα βρείτε οδηγίες βήμα-βήμα για μαθητές για τη χρήση της πλατφόρμας e-me. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για τη χρήση της e-me, μπορείτε να συμβουλευτείτε τις βιντεο-παρουσιάσεις στο κανάλι της e-me.  

Θα σας κρατάμε ενήμερους για οτιδήποτε νεότερο. Ευχές για δύναμη και υγεία σε εσάς και τις οικογένειές σας.