>

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού - Δραστηριότητα Pixel Art

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού 2020 και του μαθήματος πληροφορικής, θα πραγματοποιηθεί τη φετινή χρονιά δραστηριότητα Pixel Art. Στη δραστηριότητα αυτή οι μαθητές θα εισαχθούν στην έννοια της ψηφιοποίησης εικόνων, θα γνωρίσουν τα pixels και θα φτιάξουν μια εικόνα από τον κώδικα των pixels. Στη συνέχεια, θα δημιουργήσουν μια εικόνα σε ένα πλέγμα, θα γράψουν τον κώδικα και θα τον δώσουν σε κάποιον συμμαθητή τους προκειμένου να αποκαλύψει την κρυμμένη εικόνα. Έτσι, θα μπορέσουν να δούν και τις δύο διαδικασίες, την κωδικοποίηση και την αποκωδικοποίηση.

Στόχος της δραστηριότητας είναι οι μαθητές να δούνε μια μορφή κώδικα και αναπαράστασης μιας εικόνας, να δημιουργήσουν τον δικό τους κώδικα, να είναι προσεκτικοί σε κάθε τους βήμα και να δημιουργήσουν με τους φίλους τους

Η δραστηριότητα αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με άλλα σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, στα πλαίσια της πρόκλησης CodeWeek 4All με κοινό κωδικό εκδήλωσης cw20-tFT40. Ευχαριστούμε θερμά την πληροφορικό Ναταλία Γεωργιτζίκη για τη δημιουργία της δραστηριότητας και τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε σε αυτήν. 

code3

Άρθρα 2022-2023

No Tag Found

Αναζήτηση

Παλαιότερα άρθρα