>

Οι μαθητές της Β' τάξης, στα πλαίσια του μαθήματος "Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών", έγραψαν και μορφοποίησαν κείμενα για τα Σούπερ Παιχνίδια τους!

 

 

Οι μαθητές των Ε' και ΣΤ' Τάξεων, στα πλαίσια του μαθήματος "Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών" και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού, συμμετείχαν στην πρόσκληση Astro Pi Mission Zero, που διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.

Οι μαθητές δημιούργησαν εικόνες με θέμα την χλωρίδα και την πανίδα, τις κωδικοποίησαν σε γλώσσα Python και τις απέστειλαν για να εκτελεστούν στον υπολογιστή AstroPi που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Οι εικόνες των μαθητών θα εμφανιστούν στους αστροναύτες καθώς κάνουν τις καθημερινές τους εργασίες! Οι μαθητές θα παραλάβουν ως ενθύμιο ένα πιστοποιητικό, το οποίο θα αναγράφει την ημερομηνία και ώρα εκτέλεσης του προγράμματός τους στο διάστημα, καθώς και την ακριβή θέση του διαστημικού σταθμού πάνω από τη Γη την στιγμή εκείνη!

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού - EU Code Week!

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε' και ΣΤ' τάξεων θα συμμετάσχουν στην πρόκληση Astro Pi Mission Zero, μία εκπαιδευτική πρόκληση που διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία να εκτελέσουν το πρόγραμμά τους στο διάστημα!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση του σχολείου μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού και την πρόκληση Astro Pi Mission Zero θα βρείτε παρακάτω:

https://codeweek.eu/view/541877/astro-pi-mission-zero

https://codeweek.eu/

https://astro-pi.org/el/mission-zero/

Οι μαθητές της Ε' τάξης, στα πλαίσια του μαθήματος "Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών", δημιούργησαν παρουσιάσεις για διάφορες χώρες και σας ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο.